Bike Nonstop US 2021 – Ден 14

Posted by

Ден 14: Lexington, MO – Jefferson City, MO, километри-273,7 , изкачване- 1387 метра 

Напуснах Lexington при изгрев слънце и се чувствах възстановен след като спах цели седем часа. Пътувах директно на юг от западната страна на Kansas City а крайната ми дестинация е източното крайбрежие. Защо да не минем малко допълнителни километри? Веднъж в Chilhowee, MO, маршрутът тръгва отнобо на изток и навлиза във велоалеята Katy Trail в град Windsor.

Първите 80 км минаха много добре но това бързо се промени когато стъпих на велоалеята. Моят GPS ми показваше да завия наляво но пътят на който бях нямаше никакви завои. Над мен имаше мост, така че беше логично че трябва да се там горе някакси. Лесните дейности вече се превръщаха в проблем. Беше изключително стръмно и изпитвах трудности с бутането на този натоварен велосипед. Имах чувството че бутам танк. Няколко стъпки нагоре и след това спирах да си поема въздух и да задържа колелото изправено. След още няколко стъпки се озовах на земята. Не беше нищо сериозно, просто поредната свежа рана, която ще отмине след няколко дни.

След като починах подобаващо през последните няколко дена бях решил да карам по агресивно този ден и да измина добра дистанция. Досега имах късмета да се размина с големите бури, но и това бързо щеше да се промени. На север от мен имаше огромна буря а на юг се развиваше друга . Надеждата е нещо силно и си представях възможността да карам между тях и да се размина.

Заради щетите от обилните валежи имахме официален обходен път за част от велоалеята стартиращ в Boonville, MO. За да заобиколим 30 км непрокосим път се налагаше да караме 50 километра. И хоп, отново се озовах на някакъв гаден чакълест път. Може би беше по -добре да остана на велоалеята и да плувам 🙂 Около 40 км от заобиколният път се оказаха пресечен път и тази отсечка изискваше добри умения. Около мен нямаше нищо друго освен огромни ферми и жовотни.

Желанието ми да атакуам през този ден и да измина сериозни километри умираше изключително бързо. Участъкът беше доста сериозен и включваше няколко кратки но стръмни изкачвания достигащи наклон от 18%.

Всяка ферма тук имаше поне няколко кучета. Няколко преследвания с тях беше идеален начин да се влоши този ден още повече. Те ме преследваха все едно животът им зависи от това да ме ухапят. . .

Беше късен следобед и не смятах да спирам скоро с изключение на кратка дрямка за 45 минути. В този момент небето почерня беше ясно че нищо добро не ме очаква. В рамките на 15 минути стартира доста сериозна буря. Видимоста беше почти нулева и единственият вариант беше да следя бялата линия на пътя.

Продължих да карам напред тъй като наоколо нямаше населено място където бих намерил подслон. Пътищата на практика бяха наводнени в рамките на 15 минути с поне 5 сантиметра вода. Скоростта с която всичко наоколо беше под вода е неуписуема.

Гръмотевичните бури и светкавиците бяха страшни и същевременно грандиозни. Цялото колело и тялото ми бяха покрити с кал но на кой му пука за това в този момент?

Скоро след това бурята отслабна и бях отново на велоалеята Katy Trail. Тук намерих и подслон където реших да подремна за тази нощ. Бях на пода в предверието на тоалетна прилежаща към парка. Колко типично за този тип колоездене . . . Важното беше че имах покрив, течаща вода и електрически контакт за да заредя устройствата си. Спах около час и продължих по тъмно докато дъждът понамаляваше.

Намеренията ми да намаля разстоянието до двамата състезатели пред мен бяха разбити на прах. Велоалеята не беше толкова лоша но в някои участъци настилката беше нагъната като акордеон. Корените на дърветата и последиците от бурите я бяха разбили.

Тук имаше толкова много елени и те просто стояха по средата на пътя и ме гледаха тъпо.

Този ден приключи в покрайнините на Jefferson City, MO по поречието на река Missouri.

Това състезание беше в помощ на фондацията за рак на гърдата на Нана Гладуиш “Една от 8”. Помогнете с дарение по вашите възможности

https://www.globalgiving.org/fundraisers/925-miles-ultra-cycling-in-favor-of-the-breast-cancer-p/

Други начини за помощ:

Спестете $20 при покупка на най-добрите седалки inifinity като изпозвате код ” Georgi” на https://infinitybikeseat.com/

Помогнете ми да стана първия роден в България състезател в Race Across the West и спонсорирайте една от контролите https://s-ultracycling.com/raw-2022-sponsor-a-time-station/

Помогнете за поддръжката на тази уеб страница и разходите за hosting

PaypalVenmo or CashApp @GeorgiStoychev

One-Time
Monthly
Yearly

Make a one-time donation

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00

Or enter a custom amount

$

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DonateDonate monthlyDonate yearly