Bike Nonstop US 2021 – Ден 7

Posted by

Ден 7: Dubois, WY – 30 км преди Casper, WY , 236,4 км, изкачване- 1814 метра

Сутринта на седмия ден бях точно след Dubois, WY и все още на 3 -то място в генералното класиране. Barry беше на около 130 км напред или точно след Riverton а Mike на130 км пред него. Вече имахме нов лидер след продължителната почивка на Barry предишния ден. Зад мен на около 350 км бяха триото Kevin, Jared и Andrew. Те се движеха заедно в една група. На около 1050 км зад мен бяха последните 3 в състезанието – Jon, Don и Shery. Те също бяха близко един до друг. Най -големият дискомфорт днес беше дясната ми длан. Беше посиняла но и това ще отмине с след ден или два.

Дистанцията до Riverton, WY беше около 100 км и с нетърпение очаквах да намеря хотел в този град. Националният музей на военните превозни средства беше наистина страхотна гледка в тази ранна сутрин. Трябва да се върна един ден като посетител тъй като историята винаги ми е била интересна.

В този момент навлязох в резервата Wind River. Това е третия по големина резерват в САЩ разположен в долината на река Wyoming в едноименният щат. Споделя се от две индиански племена, източните Shoshone  и северните Arapaho. Изглеждаше изоставен и населението беше видимо по -малко от 100 души в повечето села наоколо. Малко история :

Според преброяването от 2010 г. в резервата живеят само 26 490 души, като около 15 000 от жителите са неиндианци на отстъпили земи и град Riverton. След 18ти век там има огромни стада от десетки хиляди бизони издигащи огромни облаци прах на хоризонта. Shoshone до голяма степен контролират голяма част от днешния западен Wyoming през 17ти век защото те са първите от северните племена които са си осигурили коне от испанците и търговците на югозапад. Към средата на 18ти век, Crow са доминиращи до голяма степен в долината на река Wind и планините Absaroka. През 70 -те и 80 -те години на миналия век е установено че операторите на нефт и газ в индианския резерват Wind River крадат петрол от Източните Shoshone и Северните  Arapaho. В координирана схема компаниите добиват петрол и плащат част от производствените възнаграждения на племената като същевременно тайно събират и продават отделни доставки на петрол за които не плащат нищо. Това довежда до реформи.

Минах покрай Crowheart рано сутринта, село с население 141. Наблизо е мястото на битката между индианските племена Crow и Shoshone през 1866 година.

В ранния следобед пристигнах в Riverton, деветия по големина град в щата с население от около 10 000 души. Беше толкова горещо, запасите ми на изчерпване и стигайки до града беше като да намеря оазис насред пустинята .

Тук имаше някои прилични хотели на добра цена и прекарах 10 часа за да се възстановя добре. Тялото ми беше толкова разбито че трябваше да приема изоставането от първите двама състезатели и да излекувам раните си. Стана очевидно че се боря да продължа напред и по някакъв начин да завърша това състезание на всяка цена. В крайна сметка намерих Subway ресторант наблизко и купих 5 големи сандвича. Едно нещо което научих беше че когато намеря храна преди лягане си купувам достатъчно за вечеря и закуска. Работното време на запад е много по -кратко от по -гъсто населените райони и не исках да се притеснявам за намирането на храна когато се събудя.

Успях да изпера дрехите си на ръка и да ги изсуша точно пред стаята ми на парапета. Беше толкова горещо, че не беше необходима сушилня, нито я имаше. . . Нараняванията ми от катастрофата предишния ден се влошаваха и отделих достатъчно време да се възстановя и спах близо 7 часа. Тръгнах точно преди полунощ и мислех да натисна през следващите няколко дни с къси дрямки в опит да компенсирам част от разстоянието между мен и първите двама.

След Riverton получихме алтернативен маршрут към Casper, WY. Очевидно пътят Poison Spider Rd беше супер гаден, чакъл и там нямаше никакви магазини за провизии. Условията бяха толкова брутални че организаторът сигурно се е почувствал зле за нас. Все още изпитвахме животозастрашаващи условия с рекордно високата топлинна вълна. Вместо това поехме по главния път US26E през Shoshoni, Moneta и Natrona. Имахме възможност да поемем по първоначалния път за няколко часа бонус време но бях толкова съсипан и използвах алрернативния маршрут.

През останалата част от деня нищо интересно не се случи. Бях щастлив че карах през нощта при по -ниски температури и нямах голямо катерене. Тази сутрин пристигнах до Casper, WY и изминах почти 200 км за 8 часа. Беше спокойна нощ, равен терен, минимален вятър и натисках колкото се може повече за да наваксам изоставането. Продължих с тенденцияата да напредвам най-вече през нощта когато беше хладно и този ден не беше различен в това отношение.

Денят ми завърши както обикновено в 5 сутринта (началният час в Орегон беше 5 ), на около 30 км преди Casper,WY под магически изгрев докато броя елените тичащи до мен.

Това състезание беше в помощ на фондацията за рак на гърдата на Нана Гладуиш “Една от 8”. Помогнете с дарение по вашите възможности

https://www.globalgiving.org/fundraisers/925-miles-ultra-cycling-in-favor-of-the-breast-cancer-p/

Други начини за помощ:

Спестете $20 при покупка на най-добрите седалки inifinity като изпозвате код ” Georgi” на https://infinitybikeseat.com/

Помогнете ми да стана първия роден в България състезател в Race Across the West и спонсорирайте една от контролите https://s-ultracycling.com/raw-2022-sponsor-a-time-station/

Помогнете за поддръжката на тази уеб страница и разходите за hosting

Paypal, Venmo or CashApp @GeorgiStoychev

One-Time
Monthly
Yearly

Make a one-time donation

Make a monthly donation

Make a yearly donation

Choose an amount

$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00
$5.00
$15.00
$100.00

Or enter a custom amount

$

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

Your contribution is appreciated.

DonateDonate monthlyDonate yearly